L'esquella de la torratxa

Inicio » Parlament.Cat » La presidenta i la majoria de la Mesa es comprometen a “garantir el debat parlamentari malgrat les intimidacions”

La presidenta i la majoria de la Mesa es comprometen a “garantir el debat parlamentari malgrat les intimidacions”

Anuncios

la-presidenta

La presidenta, acompanyada de membres de la Mesa, durant la roda de premsa. Parlament de Catalunya. 2016, Vegeu la galeria d’imatges (1 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, després que els membres de la Mesa hagin rebut una nova notificació del Tribunal Constitucional amb relació a les resolucions del debat de política general, ha assegurat en una roda de premsa aquest migdia a la cambra, acompanyada del vicepresident primer, Lluís Maria Corominas, i els secretaris primer, tercer i quart, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet, que “malgrat els requeriments i les intimidacions, com a membres de la Mesa complirem escrupolosament el nostre deure de garantir el debat parlamentari”.

“Ens neguem a convertir-nos en censors al dictat d’un govern incapaç d’afrontar Políticament els reptes polítics”, ha explicat, i ha insistit que la funció de la Mesa ha de ser “afavorir el debat, no coartar-lo”. En aquest sentit, ha denunciat que “el Govern espanyol, mitjançant l’advocacia de l’Estat, pretén coartar i censurar el debat parlamentari”. I ha afegit: “Els membres de la Mesa volem deixar clar al Govern espanyol i a l’advocacia de l’Estat que no deixarem de complir les funcions que ens corresponen d’acord amb el Reglament de la cambra i el respecte al dret d’iniciativa i a la llibertat d’expressió dels diputats.”

“Hem de fer la feina per la qual ens van escollir, i això vol dir garantir que tots els diputats i diputades, que representen la pluralitat d’aquest país, puguin expressar-se, pensin el que pensin i votin el que votin”, ha conclòs.

Font: parlament.cat

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Jaume Satorra

Jaume Satorra

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Ver perfil completo →

RUMBA

PAU CASALS

Traductor de Google

MI VIAJE A Turquía

II República española

Sígueme en Twitter

EL TIEMPO EN MANRESA

booked.net

L’Indepéndecia

ARA ÉS L’HORA

VIA LLIURE

A %d blogueros les gusta esto: