L'esquella de la torratxa

Inicio » Juicio contra el Proces » Òmnium comença una campanya per internacionalitzar el judici contra el procés

Òmnium comença una campanya per internacionalitzar el judici contra el procés

L’objectiu és preparar el terreny per recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans

fotonoticia_20190322142131_1920-22150149-e1553263344160-604x270

Òmnium Cultural iniciarà durant els propers dies una campanya internacional per internacionalitzar el cas del seu president, Jordi Cuixart, i de la resta de presos polítics i encausats pel referèndum del primer d’octubre del 2017.

En roda de premsa, el vice-president de l’entitat, Marcel Mauri, ha explicat que la campanya servirà per ‘preparar el terreny de joc perquè aquesta batalla es juga i molt a Europa’, perquè preveuen portar als tribunals internacionals la sentència del Tribunal Suprem, que auguren condemnatòria.

La campanya, que tindrà un públic potencial de vint milions de persones, se centrarà tant en les xarxes socials del Regne Unit, Alemanya, França, els Països Baixos, Bèlgica, Suïssa i Suècia, mitjançant un breu documental, com en mitjans de comunicació i en actes sobre el cas català a diversos països, que Òmnium ja ha anat celebrant.

Mauri, a qui ha acompanyat l’advocat de Cuixart, Olivier Peters, ha detallat que la campanya digital complementarà la que ja està en marxa en premsa internacional amb articles d’opinió per sensibilitzar la ciutadania europea i ‘explicar la lluita i reivindicació a favor dels drets i llibertats en perill, sobretot si la sentència no és absolutòria’.

‘Creiem que s’està posant en perill la carta de drets humans de la Unió Europea i d’això volem conscienciar la ciutadania de tot Europa’, ha insistit en la presentació, a la qual ha acudit la parella de Cuixart, Txell Bonet.

Estrasburg i altres jurisdiccions

Peters, que coordina la defensa internacional del president d’Òmnium, ha englobat la campanya en ‘el camí perquè el cas acabi davant d’una jurisdicció internacional, perquè el Tribunal Suprem no és imparcial i està prenent decisions polítiques’.

Així, ha apuntat a la possibilitat de recórrer la sentència al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg sense descartar altres jurisdiccions o organismes.

Ha assenyalat que el cas de Cuixart i de l’1-O ja s’ha abordat en diversos parlaments i fins i tot en el Consell de Drets Humans de l’ONU mentre ‘el govern d’Espanya està fent tot el possible per corregir la seva mala gestió’.

‘Han expulsat la comunitat internacional del Suprem, han acomiadat ambaixadors i van repartint ‘fake news’, ha afirmat Peters. També ha criticat que el ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, comparés en un acte a Suïssa els referèndums del país helvètic amb la truita: ‘Aquest és el nivell. No és estrany qui vota, és estrany qui empresona líders polítics per deixar la gent votar’.

Ha celebrat que ‘les vulneracions dels drets fonamentals a l’estat espanyol ja està a l’agenda de les organitzacions internacionals’ i ha garantit que també a la taula de diversos governs. Òmnium Cultural


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jaume Satorra

Jaume Satorra

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Ver perfil completo →

VOIX PER TÚ

PAU CASALS

Traductor de Google

ELS SEGADORS (The Reapers)

MI VIAJE A Turquía

SELECCIOS CATALANES

Sígueme en Twitter

EL TIEMPO EN MANRESA

booked.net

L’Indepéndecia

ARA ÉS L’HORA

VIA LLIURE

A %d blogueros les gusta esto: