L’Esquella de la Torratxa

Inicio » Perpinyà » El govern espanyol prohibeix impulsar el corredor 5G pactat entre Catalunya i Occitània

El govern espanyol prohibeix impulsar el corredor 5G pactat entre Catalunya i Occitània

La presentació s’havia de fer el mes de juny passat a Bucarest, Romania, però Borrell va intervenir per a vetar-lo.

h_3544865-604x270

El conseller Puigneró dins un dels vehicles que fan les proves de conducció autònoma a l’AP-7 a Girona

El ministeri d’Afers Estrangers espanyol ha aturat el projecte del corredor 5G del Mediterrani, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals en col·laboració amb Occitània i amb l’aval de la Comissió Europea. Ho avança Catalunya Ràdio, qui explica que el ministeri de Josep Borrell ha fet pressió per intentar paralitzar aquest projecte transfronterer que havia de ser un banc de proves per a projectes que investiguen en vehicles autònoms i connectats.

Aquest corredor era una aposta de la Unió Europea. De fet, la presentació s’havia de fer el mes de juny passat a Bucarest, Romania, i a la qual hi havien d’assistir el conseller Jordi Puigneró, el vice-president de la regió d’Occitània i alts càrrecs de la Comissió Europea. Tanmateix, la intervenció de Borrell va fer que aquest acte es vetés.

Segons Catalunya Ràdio, fonts del Departament de Polítiques Digitals, el ministeri es va posar en contacte amb la Comissió Europea perquè suspengués l’acte, on s’havia d’aprovar un pla de treball i obrir el projecte del corredor 5G a finançament europeu i privat. Jordi Puigneró: ‘L’IdentiCAT pot servir per a votar, no ens n’amaguem

El ministeri argumenta que el document que s’havia de signar a Bucarest no s’adequa al llenguatge jurídic propi d’un tractat internacional d’aquestes característiques. I proposava una sèrie de canvis a la Generalitat. Per exemple, s’havia d’incloure una referència al ‘Regne d’Espanya‘ cada vegada que es mencioni la Generalitat i es mostrava en contra que la Catalunya es presentés com un ‘país’ o una ‘part signant’, i proposava que es canviés aquests termes per ‘regió’.

També demanava una rectificació perquè en el text en anglès s’anomeni ministeri la conselleria de Polítiques Digitals ni ministre el seu titular, Jordi Puigneró.

Per:  Redacció.


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

Jaume Satorra i Hervera

Jaume Satorra i Hervera

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Enlaces personales

Ver perfil completo →

PARAULES D’EN LLUIS COMPANYS

PAU CASALS

Traductor de Google

MI VIAJE A Turquía

LA FIBRA DE CATALUNYA

Licencia de Creative Commons L'Esquella de la Torratxa  está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.