L’Esquella de la Torratxa

Inicio » República Catalana » Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

A les 12.30 hores, la Intersindical-CSC i la IAC, sindicats convocants, han celebrat el seguiment que està tenint la vaga general d’aquest divendres.

3b616884-e5df-470d-9d54-3ea767f406d6

A l’espera de xifres concretes de participació, cal destacar l’elevat seguiment que està tenint en diversos sectors com l’ensenyament (43% a centres públics, 26% al privat i 35% al concertat), les universitats (amb un seguiment del 90%), els mitjans de comunicació, la sanitat (en aquest cas, amb prop del 40%, a l’atenció primària de l’ICS a Barcelona), l’administració local o alguns mercats, especialment el mercat de la Boqueria i el Central de Tarragona que estan pràcticament tancats.

En determinats territoris del país, a més, el nivell d’incidència ha estat molt generalitzat en tots els sectors, amb la majoria de comerços amb les persianes baixades. Així mateix, les mobilitzacions han estat massives arreu, amb concentracions i manifestacions en les capitals de comarca i principals ciutats, amb la participació d’una enorme quantitat de vaguistes i de nombroses organitzacions sindicals, socials i polítiques. 

Entre les dades oficials que ja s’han fet públiques hi ha un descens de prop del 30% del trànsit a Barcelona, superior que en altres vagues generals exitoses com les del 2012. Cal destactar la reducció de vendes a Mercabarna, amb reduccions de peix (-85%), fruita (-80%), flors (-50%) i una reducció en el sacrifici d’animals (-40%).  Com a conseqüència de la vaga general la producció de SEAT s’ha interromput i per tant ha tancat durant la jornada d’avui.  El servei del port de Barcelona està aturat donat el seguiment del 100% dels estibadors portuaris.

En relació a la mobilitat s’ha reduït un 50% el nombre d’usuaris de metro i de FGC i una reducció de viatgers del 40% al TRAM i s’han cancel•lat 57 vols a l’aeroport del Prat.  El consum elèctric s’ha reduït al voltant d’un 11%.

El 50% de les empreses associades a CECOT estan tancades i el seguiment dels petits comerços és generalitzat arreu del país. Algunes empreses han decidit fer tancaments patronals com ara Bon Preu, ESADE, Liceu, Nació Digital o el Diari Ara.

Es té constància que nombrosos treballadors i treballadores optaran per fer vaga parcial a la tarda per assistir a les manifestacions a Barcelona, sortirà a les 17h de Jardinets de Gràcia.

REDACCIÓ


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

Jaume Satorra i Hervera

Jaume Satorra i Hervera

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Enlaces personales

Ver perfil completo →

PARAULES D’EN LLUIS COMPANYS

PAU CASALS

Traductor de Google

MI VIAJE A Turquía

LA FIBRA DE CATALUNYA

Licencia de Creative Commons L'Esquella de la Torratxa  está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.