L’Esquella de la Torratxa

Inicio » República Catalana » Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

A les 12.30 hores, la Intersindical-CSC i la IAC, sindicats convocants, han celebrat el seguiment que està tenint la vaga general d’aquest divendres.

3b616884-e5df-470d-9d54-3ea767f406d6

A l’espera de xifres concretes de participació, cal destacar l’elevat seguiment que està tenint en diversos sectors com l’ensenyament (43% a centres públics, 26% al privat i 35% al concertat), les universitats (amb un seguiment del 90%), els mitjans de comunicació, la sanitat (en aquest cas, amb prop del 40%, a l’atenció primària de l’ICS a Barcelona), l’administració local o alguns mercats, especialment el mercat de la Boqueria i el Central de Tarragona que estan pràcticament tancats.

En determinats territoris del país, a més, el nivell d’incidència ha estat molt generalitzat en tots els sectors, amb la majoria de comerços amb les persianes baixades. Així mateix, les mobilitzacions han estat massives arreu, amb concentracions i manifestacions en les capitals de comarca i principals ciutats, amb la participació d’una enorme quantitat de vaguistes i de nombroses organitzacions sindicals, socials i polítiques. 

Entre les dades oficials que ja s’han fet públiques hi ha un descens de prop del 30% del trànsit a Barcelona, superior que en altres vagues generals exitoses com les del 2012. Cal destactar la reducció de vendes a Mercabarna, amb reduccions de peix (-85%), fruita (-80%), flors (-50%) i una reducció en el sacrifici d’animals (-40%).  Com a conseqüència de la vaga general la producció de SEAT s’ha interromput i per tant ha tancat durant la jornada d’avui.  El servei del port de Barcelona està aturat donat el seguiment del 100% dels estibadors portuaris.

En relació a la mobilitat s’ha reduït un 50% el nombre d’usuaris de metro i de FGC i una reducció de viatgers del 40% al TRAM i s’han cancel•lat 57 vols a l’aeroport del Prat.  El consum elèctric s’ha reduït al voltant d’un 11%.

El 50% de les empreses associades a CECOT estan tancades i el seguiment dels petits comerços és generalitzat arreu del país. Algunes empreses han decidit fer tancaments patronals com ara Bon Preu, ESADE, Liceu, Nació Digital o el Diari Ara.

Es té constància que nombrosos treballadors i treballadores optaran per fer vaga parcial a la tarda per assistir a les manifestacions a Barcelona, sortirà a les 17h de Jardinets de Gràcia.

REDACCIÓ


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jaume Satorra

Jaume Satorra

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Ver perfil completo →

VOIX PER TÚ

PAU CASALS

Traductor de Google

ELS SEGADORS (The Reapers)

MI VIAJE A Turquía

SELECCIOS CATALANES

Sígueme en Twitter

EL TIEMPO EN MANRESA

booked.net

L’Indepéndecia

ARA ÉS L’HORA

VIA LLIURE

A %d blogueros les gusta esto: