L’Esquella de la Torratxa

Inicio » República Catalana » Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

Èxit rotund de la vaga general, amb un seguiment superior a la històrica vaga del 3-O

A les 12.30 hores, la Intersindical-CSC i la IAC, sindicats convocants, han celebrat el seguiment que està tenint la vaga general d’aquest divendres.

3b616884-e5df-470d-9d54-3ea767f406d6

A l’espera de xifres concretes de participació, cal destacar l’elevat seguiment que està tenint en diversos sectors com l’ensenyament (43% a centres públics, 26% al privat i 35% al concertat), les universitats (amb un seguiment del 90%), els mitjans de comunicació, la sanitat (en aquest cas, amb prop del 40%, a l’atenció primària de l’ICS a Barcelona), l’administració local o alguns mercats, especialment el mercat de la Boqueria i el Central de Tarragona que estan pràcticament tancats.

En determinats territoris del país, a més, el nivell d’incidència ha estat molt generalitzat en tots els sectors, amb la majoria de comerços amb les persianes baixades. Així mateix, les mobilitzacions han estat massives arreu, amb concentracions i manifestacions en les capitals de comarca i principals ciutats, amb la participació d’una enorme quantitat de vaguistes i de nombroses organitzacions sindicals, socials i polítiques. 

Entre les dades oficials que ja s’han fet públiques hi ha un descens de prop del 30% del trànsit a Barcelona, superior que en altres vagues generals exitoses com les del 2012. Cal destactar la reducció de vendes a Mercabarna, amb reduccions de peix (-85%), fruita (-80%), flors (-50%) i una reducció en el sacrifici d’animals (-40%).  Com a conseqüència de la vaga general la producció de SEAT s’ha interromput i per tant ha tancat durant la jornada d’avui.  El servei del port de Barcelona està aturat donat el seguiment del 100% dels estibadors portuaris.

En relació a la mobilitat s’ha reduït un 50% el nombre d’usuaris de metro i de FGC i una reducció de viatgers del 40% al TRAM i s’han cancel•lat 57 vols a l’aeroport del Prat.  El consum elèctric s’ha reduït al voltant d’un 11%.

El 50% de les empreses associades a CECOT estan tancades i el seguiment dels petits comerços és generalitzat arreu del país. Algunes empreses han decidit fer tancaments patronals com ara Bon Preu, ESADE, Liceu, Nació Digital o el Diari Ara.

Es té constància que nombrosos treballadors i treballadores optaran per fer vaga parcial a la tarda per assistir a les manifestacions a Barcelona, sortirà a les 17h de Jardinets de Gràcia.

REDACCIÓ


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

Jaume Satorra i Hervera

Jaume Satorra i Hervera

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Enlaces personales

Ver perfil completo →

PARAULES D’EN LLUIS COMPANYS

PAU CASALS

Traductor de Google

PROU DE MANTENIR LLADRES

FIBRACAT (La Fibra mes ràpida)

Licencia de Creative Commons L'Esquella de la Torratxa  está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.