L’Esquella de la Torratxa

Inicio » El 10 N » El PSOE afirma que l’acord amb ERC respecta la legalitat i que ‘una consulta no és un referèndum d’autodeterminació’

El PSOE afirma que l’acord amb ERC respecta la legalitat i que ‘una consulta no és un referèndum d’autodeterminació’

Ábalos explica que l’acord és només d’investidura però que si el diàleg avança s’assoliran acords en l’àmbit pressupostari.

foto_3586026-03130334-550x270-1

El secretari d’Organització del PSOEJosé Luis Ábalos, ha defensat que l’acord amb ERC s’emmarca en un ‘escrupolós respecte de la legalitat vigent’ i ha assegurat que ‘una consulta no és un referèndum d’autodeterminació’.
m
El dirigent socialista ha rebutjat que la consulta sobre els acords als quals puguin arribar el govern català i espanyol en la mesa de diàleg pugui qüestionar la ‘sobirania nacional’ de l’estat espanyol si no que se cercaran acords que suscitin ‘una major adhesió de la societat de Catalunya’.
m
En una conferència de premsa després de l’executiva dels socialistes, Ábalos ha defensat que parlar d’ordenament jurídic i no explícitament de constitució al document de l’acord és molt més inclusiu perquè ‘inclou totes les normes’, també la carta magna. I ha afirmat que és el text és ‘expressió de la vigència, fortalesa i potencialitat de la democràcia i l’ordenament constitucional’.
m

Ábalos ha remarcat que el fet que el PSOE estigui disposat a debatre qualsevol iniciativa no vol dir que ho estigui a admetre’n qualsevol. ‘Seguim mantenint la nostra posició sobradament coneguda’, ha dit, encara que ‘el marc polític vigent no és una cotilla’. És a dir, que el PSOE manté la seva postura de defensa del manteniment de la integritat territorial de l’estat espanyol i la seva posició contrària a una consulta sobre la independència de Catalunya.

D’altra banda, Ábalos ha explicat que l’acord amb ERC és per facilitar la investidura però no la governabilitat encara que ha afirmat que si la mesa de diàleg avança, tindrà com a conseqüència acabar assolint acords en l’àmbit pressupostari.

Pel que fa a polítiques socials, Ábalos ha concretat que han abordat amb ERC durant la negociació la derogació de la reforma laboral, la ‘llei mordassa’ i la llei d’eutanàsia i que constituiran una comissió de treball al congrés espanyol per explorar acords en altres polítiques d’àmbit social i econòmic.


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

Jaume Satorra i Hervera

Jaume Satorra i Hervera

El hombre no posee el poder de crear vida. No posee tampoco, por consiguiente, el derecho a destruirla. (Mahatma Gandhi)

Ver perfil completo →

PARAULES D’EN LLUIS COMPANYS

Pantalons curts-genolls pelats

PAU CASALS

Traductor de Google

MI VIAJE A Turquía

SELECCIOS CATALANES

LA FIBRA DE CATALUNYA

Licencia de Creative Commons L'Esquella de la Torratxa  está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.